Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών θα διεξαχθεί φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου ανδρών – γυναικών που για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιείται παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
    Θέση στην εκκίνηση στο Μαραθώνα στις 13 Νοεμβρίου θα πάρουν 140 αθλητές και 36 αθλήτριες, βάση των δηλώσεων συμμετοχής και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της χώρας μας.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι στους άνδρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και οι οκτώ πρώτοι της περσινής κατάταξης, ενώ στις γυναίκες οι πέντε από τις αθλήτριες που είχαν πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα.  
    Ο Μιχάλης Παρμάκης του Πανελληνίου ΓΣ που είχε εντυπωσιάσει πέρυσι με τη νίκη του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όταν τερμάτισε σε 2:20:48 θα δώσει κανονικά το παρών και στον εφετινό αγώνα, όπως και άλλοι δρομείς που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις στη χώρα μας.
    Μεταξύ τους οι δύο νικητές προηγούμενων χρόνων στη διοργάνωση, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του ΟΣΦΠ που ήταν 2ος πέρυσι και ο Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ) 4ος. Ακόμη θα τρέξουν ο 3ος της κατάταξης του 2010 Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ), ο 5ος Δήμος Ευαγγελίδης (ΟΚΑ Καβάλας), ο 6ος Γιάννης Μαγκριωτέλης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), ο 7ος Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου) και ο 8ος Απόστολος Τσιανάκας (ΑΣ Φίλιπος Βέροιας).
    Στις γυναίκες, η Κωνσταντίνα Κεφαλά ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2010 στον πρώτο της αγώνα στην απόσταση των 42.195μ κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα της και δικαιώθηκε αφού αναδείχθηκε νικήτρια με 2 ώρες 40.36 , που είναι και η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.
    Εκτός από την αθλήτρια της ΑΕΚ που φαντάζει το μεγάλο φαβορί και σίγουρα θα θελήσει να κατεβάσει και άλλο το ατομικό της ρεκόρ, θα έχουμε τη συμμετοχή της 4ης πέρυσι στη διοργάνωση Δήμητρας Ιορδανίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων), της 6ης Μαρίας Καλέντζη (ΓΑΣ Ιλισός), της 7ης Μυρσίνης Κολύφα (Δρομέας Αμαρουσίου) και της 8ης Θεώνης Λουβή (ΑΟ Πέλωψ Π.).

   Συμμετοχή έχει δηλώσει και η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός), νικήτρια στις γυναίκες στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στην Πάρνηθα  (ο Θεοδωρακάκος κέρδισε στους άνδρες) και από τις πολύ καλές αθλήτριες των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας στις μεγάλες αποστάσεις.  Επίσης θα πάρουν μέρος και άλλες καλές αθλήτριες, όπως οι Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου και Αριστέα Νικολοπούλου του ΑΟ Πέλωψ Πατρών, η Βασιλική Συκοπέτη του ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών και οι Σοφία Ρήγα, Χάιντι Διακουμοπούλου του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος.


segas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου